Евростажове! Факт

Стажовете и назначенията в европейски институции стават все по-търсени от българските студенти. Малцина от тях обаче успяват да се справят  с попълването на формулярите и с различните етапи на конкурсите, които трябва да преминат, за да бъдат из

2009-12-03 17:27:37
Евростажове! Факт
Стажовете и назначенията в европейски институции стават все по-търсени от българските студенти. Малцина от тях обаче успяват да се справят  с попълването на формулярите и с различните етапи на конкурсите, които трябва да преминат, за да бъдат избрани.

За първи път у нас се появява възможност младите хора да преминат обучение, което да ги подготви за бъдещия тест и да ги направи конкурентоспособни на европейските им колеги. На 7-и, 8-и и 9-ти   декември желаещите да опитат силите си на конкурсите за еврочиновници, могат да минат през безплатно обучение. То се организира от Центъра за европейски науки в Страсбург към Висшето училище за администрация. Подготвителната сесия ще се проведе във  Френския културен институт в София. Тя ще е в рамките на три дни и се състои от много упражнения на базата на реални тестове, а освен това са осигурени и материали за самоподготовка.

По същото време ще текат сроковете и на няколко нови обяви за стажове в Европа. Стажовете са с продължителност от три до пет месеца. В момента се подават документи за стажа, който ще започне през есента на следващата година. Може да се кандидатства до 15 февруари 2010 г.
Кандидатите за стаж трябва да имат диплома за завършено висше образование. Могат и да бъдат студенти последна година, но те трябва да представят академична справка.

На стажантите се отпуска стипендия в размер на 800 евро месечно.  Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия