Започна Българската Коледа 2009

45 деца ще имат шанс за живот и щасатливо детство с помощта на "Българската Колерда". Те се нуждаят от скyоструваща терапия, която не се плаща от  здравното министерство и здравната каса. Седмото издание на благотворителната инициат

2009-12-03 10:02:31
Започна Българската Коледа 2009
45 деца ще имат шанс за живот и щасатливо детство с помощта на "Българската Колерда". Те се нуждаят от скyоструваща терапия, която не се плаща от  здравното министерство и здравната каса.

Седмото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа" традиционно е под патронажа на президента Георги Първанов и съпругата му Зорка Първанова.

Тази година кампанията е под  наслов "Подарете надежда да дете в беда". Целта е да се съберат средства за лечението на болни деца и за закупуването на медицинска апаратура и консумативи за 11 детски клиники и отделения. Родителите на децата, които ще получат подкрепа, трябва да изпратят молби до организаторите на инициативата. Те трябва да са съгласувани с лекуващите лекари.

На някои от децата "Българската Коледа" помага  вече няколко години и ще продължи да осигурява тяхното лечение. В предишните  6 издания  бяха събрани  общо 14 733 609 лв. Кампанията осигури лек за 400 деца. Закупени бяха медицинско оборудване  и линейки на обща стойност 10 925 775 лева за над 90 детски клиники и лечебни звена.

Организатори и тази година са  администрацията на президента, Българската национална телевизия и  Нова телевизия, а медийни партньори са вестниците "Труд", "24 часа" и "Стандарт", Би Ти Ви, Българското национално радио, Дарик  радио, радио "Атлантик", радио "Фокус". "М-Тел", "Глобул" и  VIVACOM  отново се обединяват в подкрепа на инициативата, като осигуряват  телефонни линии.

Обажданията и SMS-те  ще се изпращат на телефон 1117, без код, за трите  мобилни оператора, както и на телефон 09001117 за фиксирани абонати на VIVACOM.   Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия