Балсам за душата. 365 послания за всеки ден

Мнозина от нас вярват, че времето е пари. То не е пари, то е всичко!   Начинът, по който прекарваме времето си, е нашият живот. Ако прекарваме времето  си, като отделяме повече внимание на мъдростта на сърцата си и понякога пренебрегваме

2009-12-01 14:33:41
Балсам за душата. 365 послания за всеки ден
Мнозина от нас вярват, че времето е пари. То не е пари, то е всичко!
 
Начинът, по който прекарваме времето си, е нашият живот. Ако прекарваме времето  си, като отделяме повече внимание на мъдростта на сърцата си и понякога пренебрегваме логиката и разума си, ще бъдем щедро възнаградени.

Рецептите в тази книга съдържат синтезирани  послания, малки късчета мъдрост, представени по достъпен начин, който съответства на нашия забързан ден. Всяко дневно предписание се стреми да те съпътства с любов, търпение и разум през трудностите, които можеш да срещнеш по пътя си.

Отдели  време да прочетеш подбраните рецепти  и помисли какво ти дават те. Позволи им да променят деня ти и  да ти помогнат да изцериш своя живот  и живота на близките си. Позволи  на тази книга да те доведе до място, където сърцето ти ще намери истинска радост и балсам за душата.

Браузърът ви може да не поддържа показване на това изображение.

Д-р  Сийгъл предпочита да бъде наричан  от всички Бърни.  Роден е в  Бруклин, Ню Йорк. Завършва с отличие  медицински колеж и след това университета „Колгейт“. Член е на научните дружества „Фи Бета Капа“ и „Алфа Омега Алфа“. Практикува обща и детска хирургия в Йейлската болница и в детската болница в Питсбърг. Основател е на форма за индивидуална и групова терапия „Необикновени раково болни пациенти“ – в основата на която е идеята за любяща, безопасна и терапевтична конфронтация, събуждаща лечебния потенциал на самите пациенти. Той е водещ специалист в областта на алтернативното лечение.

През 1989 г. се оттегля от активна лекарска дейност и започва да пише книги, с които се опитва да помогне на хората да преодолеят не само физическите, но и духовните си проблеми и да осъзнаят вечните истини на човечеството. В България вече е известен с книгата си "Любов, медицина и чудеса".

Д-р  Сийгъл успешно съчетава познанията на професионалните медици с техниките  на източните науки и разкрива тайните на тренирания ум да помага за поддържане на тялото и на духа.

„Бърни  е един от най-уважаваните лекари в света. Обръщам специално внимание на всичко, предписано от него. Затова чета от тази книга всеки ден.”

Уейн  Дайър, писател и лектор

„Душевната медицина на д-р Сийгъл е разпределена в множество малки дози, за да ви вдъхнови, облагороди, просветли и изцели. Както винаги, мъдростта и любовта на Бърни е толкова впечатляваща, че направо настръхвам и усещам едно по-висше присъствие. Възползвайте се от тези лекарски „предписания” и ги споделете с всички, които обичате.”

Д-р  Джоан Борисенко, писател и лектор

„Понякога е много трудно да останеш позитивен. Мисля, че няма нито един човек на този свят, който да няма нужда от още  любов и надежда в живота си. „365 послания за всеки ден” ни дава именно това. Както подсказва заглавието на книгата, тук ще намерите вдъхновяващи послания за всеки ден от годината, които започват с прочут цитат по темата. За всеки ден д-р Сийгъл представя по една история, стих, мисъл или кратък съвет. А в края е самото послание, неговото предложение за това, което можем да направим, за да се почувстваме по-добре. Наистина харесвам формата на тази книга. Посланията вдъхновяват, дават идеи за размисъл и те настройват позитивно.”

„Притеснения? Вина? Пари? Всяка страница в тази книга си има тема. Всяка тема започва с подходящ цитат и  завършва с позитивно послание. Книгата  може да се чете всеки ден или  да се отваря на случайна страница, за да откриете своя „късмет” за деня и да получите всекидневната си доза вдъхновение. Ако имате нужда от повече, можете да вземете двойна и тройна доза от „лекарството”. Както д-р Сийгъл казва, „тези „предписания” нямат странични ефекти”.

„Д-р  Бърни Сийгъл пише с много хумор, мъдростта му е много земна  и именно затова може да подобри  живота на читателите му. Сега той ни поднася своята най-вдъхновяваща и  свежа книга, за да живеем по-спокойно, с повече любов и удовлетворение."

 „Чудесен начин да започнеш деня си! Чувствам се облагороден. Обичам сърдечния хумор на Бърни. Неговата мъдрост и доброта превръщат четеното на тази книга в удоволствие.” Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия