Направиха бира с 32% алкохолно съдържание

Шотландската пивоварна компания BrewDog пусна на пазара бира с 32% алкохолно съдържание, която се превърна и в най-силната бира в света. Пивото носи наименованието “Tactical Nuclear Penguin” и е препоръчително да се поднася в малки ча

2009-11-28 12:39:13
Направиха бира с 32% алкохолно съдържание
Шотландската пивоварна компания BrewDog пусна на пазара бира с 32% алкохолно съдържание, която се превърна и в най-силната бира в света.

Пивото носи наименованието “Tactical Nuclear Penguin” и е препоръчително да се поднася в малки чаши, предназначени за силните спиртни напитки.

Досега са били произведени само 500 бутилки от новата бира, които вървят на цена от 30 паунда. Това според производителите придава и един малко по-аристократичен вид на новото питие. Основната им цел е да изчистят лошата репутация на пенливото пиво и то да бъде поръчвано в ресторантите като чаша хубаво вино или отлежало уиски.

Производителите на най-силната бира в света също така препоръчват да не се прекалява с количеството й и да се консумира в комбинация с бял млечен шоколад.

Появата на силното пиво в Шотландия предизвика доста остри реакции, като мнозина критикуваха създателите му, тъй като в момента в страната има много хора, страдащи от алкохолизъм.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия