„Зодии на вкус” вдъхна живот на витрина

Марияна Добранова, Ива Екимова и Наталия Димитрова влязоха в ролята на живи манекени и представиха книгата „Зодии на вкус” във витрина в центъра на София. Декорите пресъздаваха тераса на покрива на сграда под звездното небе, а дамите си у

2009-11-27 14:22:07
„Зодии на вкус” вдъхна живот на витрина
Марияна Добранова, Ива Екимова и Наталия Димитрова влязоха в ролята на живи манекени и представиха книгата „Зодии на вкус” във витрина в центъра на София. Декорите пресъздаваха тераса на покрива на сграда под звездното небе, а дамите си устроиха импровизирана вечеря на фона на нощния град.  Гости на събитието и любопитни минувачи приветстваха витрината и побързаха да си направят снимки за спомен от събитието, след което се отправиха към книжарница „Пингвините”, за да разгледат луксозното издание „Зодии на вкус”.

Редакторът  на книгата Ива Екимова и авторката - астроложката Марияна Добранова, представиха  книгата и разкриха много подробности около създаването й. Връзката между слънчевия знак, под който сме родени, и предпочитанията ни в кухнята е била установена след продължително интервюиране на над 1 000 представители на различните зодии. Изследването на авторката по любопитен начин допълва познанието  за типичните според астрологията уязвими зони на тялото за всеки знак. Оказва се, че повечето от нас интуитивно се насочват и предпочитат храни, които са полезни и съответстват на спецификите на нашия организъм. Интересно и полезно за читателите бе, че книгата съдържа и съвети за здравословното хранене на всяка зодия, както и подробни рецепти за различни ястия, някои от които – афродизиаци.

Представянето завърши с елегантен коктейл  в кафе-книжарница „Пингвините” в  присъствието на журналисти и приятели. Не липсваха и популярни личности сред които Оксана Станчева, Георги Любенов, Петя Желева, Яна Грудева и др. 

В края на вечерта авторката на „Зодии на вкус” Марияна Добранова най-сетне  потвърди и слуховете, че вече работи върху втора книга. Текстът не е свързан с готвене, но темата за зодиакалните знаци остава водеща.  Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия