Гимназистите в България – едни от най-глупавите в Европа

Докладът на Европейския съюз, свързан с образованието, който беше публикуван тази седмица в Брюксел, показва, че неграмотността и незнанието на учениците в Европа все още имат големи размери, въпреки минималните подобрения, които са настъпили през по

2009-11-26 16:39:05
Гимназистите в България – едни от най-глупавите в Европа
Докладът на Европейския съюз, свързан с образованието, който беше публикуван тази седмица в Брюксел, показва, че неграмотността и незнанието на учениците в Европа все още имат големи размери, въпреки минималните подобрения, които са настъпили през последните няколко години.

България е една от страните в европейската общност, която демонстрира изключително ниски образователни показания на гимназистите до 15-годишна възраст. В страната ни, също както в северната ни съседка Румъния, повече от 50% от учениците изпитват сериозни затруднения с четенето и грамотното писане, с математиката и природните науки. За сравнение в Ирландия и Естония процентите са 12-13, а във Финландия – едва 4,8.

Математиката и природните науки се оказват най-трудни за гимназистите в Европа – между 20 и 26% от учениците изпитват сериозни затруднения с изучаването им.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия