Жените се смятат за грозни 36 пъти на ден

Ново проучване във Великобритания показва, че жените се притесняват от „неизправности” във външния си вид средно по 36 пъти на ден. Изследването продължило седем дни и в него участвали 1000 британки на възраст между 35 и 69 години. Вс

2009-11-25 20:48:56
Жените се смятат за грозни 36 пъти на ден
Ново проучване във Великобритания показва, че жените се притесняват от „неизправности” във външния си вид средно по 36 пъти на ден.

Изследването продължило седем дни и в него участвали 1000 британки на възраст между 35 и 69 години. Всяка от тях получила специално апаратче с бутон, който да натиска всеки път, когато се почувства грозна или мисли, че има някакъв проблем във визията й.

Участничките в проучването натискали бутона средно по 36 пъти на ден, което прави над 1000 пъти месечно. Резултатите от изследването за пореден път доказват, че повечето жени са обсебени от външния си вид и постоянно искат да коригират нещо по себе си.

Една от участничките разкрива, че въпреки хирургическите корекции, които е направила на лицето си, все още има от какво да се притеснява. Тя също така признава, че обикновено сутрин след ставане от сън е най-критична към себе си.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия