От кухнята на Best model of the world 2009

Вече е ясно какво  ще се случи преди галацеремонията на 22-рото издание на Best model of the world 2009, която ще събере международен светски елит, както вече съобщихме, на 11 декември от 22 часа в зала 3 на НДК. Конкурсната програма става все п

2009-11-25 08:48:49
От кухнята на Best model of the world 2009
Вече е ясно какво  ще се случи преди галацеремонията на 22-рото издание на Best model of the world 2009, която ще събере международен светски елит, както вече съобщихме, на 11 декември от 22 часа в зала 3 на НДК. Конкурсната програма става все по гореща.

Преди финалното шоу ще има още две специални вечери. Освен моделите, които ще демонстрират професионализма си, в конкуренция ще влязат  български  и чуждестранни дизайнери. Те ще се борят за една  от престижните награди на състезанието.

Според регламента на световния конкурс, задължително се провеждат две специални дефилета. Техен домакин в София е Dedeman Princes Hotel.
 На 7 декември е  вечерта на националностите. Претендентите за короната ще оберат овациите с най-пищния и емблематичен костюм от родния фолклор.
Той ще бъде оценяван по сложност на изпълнение, материя, символика, креативност, оригиналност и автентично пресъздаване на националния дух. Естествено за перфектното представяне отговорността изцяло пада върху моделите. Специални гости ще бъдат  дипломати и посланиците на държавите, участнички  в конкурса.
Националните костюми на българките в Best model of the world 2009  са поверени на Мариета Славчева от модна къща "Перлита", която спечели титлата "Дизайнер на годината 2008". За пръв път нашите модели ще се представят не с традиционни народни носии,  а с разкошни одежди с елементи от стила, характерен за Средновековието и  Възраждането.

8 декември пък е посветен на официалните тоалети, сътворени от майстори на шева и кройката от страната на всяка от претендентките. Държавите участнички до последния момент ще запазят в тайна визията. Една от наградите ще бъде "Най-добър  дизайнер на България 2009". Вече са известни претендентите за първите места - NG Pаrtners официално  обяви Жана Жекова, "Астела" , "Перлита", "Андрюс фешън", Атанас Парушев и "Адели", а  международното жури ще бъде натоварено с тежката задача  да избере само един фаворит.

Кандидатите за слава в двете дефилета ще бъдат оценявани според походката, фотогеничността и сценичното поведение.  Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия