Български филм триумфира на кинофестивала в Беларус

Българският филм „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” на известния режисьор Стефан Командарев триумфира на 16-ото издание на кинофестивала „Листопад” в беларуската столица Минск, грабвайки Голямата награда. Това е 2

2009-11-23 14:34:24
Български филм триумфира на кинофестивала в Беларус
Българският филм „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” на известния режисьор Стефан Командарев триумфира на 16-ото издание на кинофестивала „Листопад” в беларуската столица Минск, грабвайки Голямата награда.

Това е 21-ото международно отличие на изключително успешния български филм, създаден по едноименния роман-бестселър на Илия Троянов. Досега „Светът е голям” е получил 19 награди от различни международни кинофоруми, сред които 4 за най-добър филм. Само преди около месец филмът грабна и две отличия от фестивала в Испания, където получи наградата на журито и наградата на публиката, считаща се за Голямата награда.

„Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” с право може да се счита и за един от най-успешните български филми на всички времена. Очаква се той да бъде излъчван в киносалоните на 16 държави.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия