Кои са най-надценените актьори в света?

Списание Forbes направи класация на най-надценените актьори в света. Първото място се държи от комикът Уил Феръл, който е успял да изплати едва 3,29 долара за всеки долар вложен в него. Главна заслуга за това има и провалът на филмът, сочен като

2009-11-21 11:04:23
Кои са най-надценените актьори в света?
Списание Forbes направи класация на най-надценените актьори в света.

Първото място се държи от комикът Уил Феръл, който е успял да изплати едва 3,29 долара за всеки долар вложен в него. Главна заслуга за това има и провалът на филмът, сочен като тотален хит, „Land of the Lost”. При бюджет от 100 млн. долара лентата успя да си върне само 65 млн. На фона на нетолкова успешната си кариера обаче, Уил Феръл има 2 номинации за златен Глобус, 2 номинации за Еми, както и още 32 номинации в различни престижни конкурси и 4 спечелени награди. Засега най-успешните филми на Уил Феръл са комедиите „Elf”, “Talladega Nights” и „Semi-Pro”.

На второ място в непрестижната класация се нарежда 38-годишният шотландски актьор Юън Макгрегър, който е успял да върне едва 3,75 долара за всеки долар от хонорара си, въпреки участието си в изключително нашумялия трилър „Ангели и демони”, направен по бестселъра на Дан Браун. Най-успешни за него се оказват ролите му в „Трейнспотинг” и „Междузвездни войни”.

Третото място се заема от Били Боб Торнтън, който е успял да върне едва 4 долара за всеки вложен в него долар.
В класацията за най-надценени актьори място намират и Айс Кюб, Еди Мърфи, Джим Кери, Дрю Баримор, Леонардо ди Каприо, Самюел Джаксън и Том Круз.

В съставянето на класацията от списание Forbes са взели в предвид общите приходи от филмите, в които актьорите са участвали през последните няколко години, хонорарите им, както и приходите от продажба на билети и DVD-та.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
facebook_1
преди 11 години

да


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия