В днешно време темите за секса вече не са табу, хомосексуалистите си признават по-лесно за сексуалната ориентация, която имат, бисексуалните също не крият, че имат влечение към двата пола, по улиците срещаме все повече метеросексуални момчета, но за асексуалните нищо не се говори. Оказа се, че в днешния забързан живот хората намират други по-интересни и важни неща за правене, отколкото правенето на секс.

Асексуалността обаче не бива да се бърка с импотентността или със сдържаността. Монахините дават обет да не се женят, но те потискат сексуалното си желание, а не че нямат такова. Виаграта в днешно време се купува доста, но според специалистите тя се купува не само от хора, които не могат, но и от такива, които не искат да правят секс, но трябва - ако са женени например, все пак си имат съпруженски задължения, които включват и това. Все повече стават хората, които не се интересуват толкова от секс и тази тема не им е интересна.

Вече в доста страни жените твърдят, че не искат да правят секс преди сватбата, нещо, което е странно да се чуе в днешно време. Може би те не само не искат да правят секс преди да се венчаят, те изобщо не искат да правят секс, защото не изпитват нужда. Смята се, че вече асексуалността е разпространена толкова, колкото и хомосексуалността.
Автор: Ралица Солакова