Британец осъден – хранел далматинеца си с чипс и шоколад

Джон Грийн от графство Чешир получи 10-годишна забрана да отглежда кучета и беше осъден на 200 часа общественополезен труд, защото угоявал далматинеца си. Четириногият домашен любимец бил хранен най-редовно с вредни храни като чипс и шоколад, пор

2009-11-19 17:27:52
Британец осъден – хранел далматинеца си с чипс и шоколад
Джон Грийн от графство Чешир получи 10-годишна забрана да отглежда кучета и беше осъден на 200 часа общественополезен труд, защото угоявал далматинеца си.

Четириногият домашен любимец бил хранен най-редовно с вредни храни като чипс и шоколад, поради което успял да достигне „завидните” 70 кг (нормалното тегло за мъжките далматинци е между 27 и 32 кг).

Притеснени за наднорменото тегло на кучето, съвестни съседи сигнализирали на службата за защита на животните. Те, от своя страна, препоръчали на Грийн да постави домашния си любимец на строга диета, но той не ги послушал. Така се стигнало до влизането му в съда и изпращането на далматинеца му в частен кучкарник, където бил подложен на диета и упражнения. В крайна сметка кучето успяло да отслабне и да стане 40 кг.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия