Бъди откривател - помогни на НАСА с изучаването на Марс!

НАСА и американският гигант „Майкрософт” разработиха онлайн игра, чиято цел е изучаването на четвъртата планета от Слъчневата система - Марс. Двете организации си подадоха ръка и създадоха сайта „Бъди марсианец” (http://be

2009-11-19 16:58:27
Бъди откривател - помогни на НАСА с изучаването на Марс!
НАСА и американският гигант „Майкрософт” разработиха онлайн игра, чиято цел е изучаването на четвъртата планета от Слъчневата система - Марс.

Двете организации си подадоха ръка и създадоха сайта „Бъди марсианец” (http://beamartian.jpl.nasa.gov), в който под формата на игра всеки би могъл да бъде изследовател на Червената планета, помагайки за подобряването на картите на Марс.

Всеки потребител, който желае да помогне на НАСА с изучаването на планетата, има възможността да участва онлайн в редица мисии, като има достъп до огромно количество данни, събирани от всички мисии до Марс, осъществени до момента. За всяка изпълнена успешно мисия геймърите получават и определен брой точки.

Участниците в играта могат да помогнат например с преброяването на кратерите на Червената планета, като това ще помогне да се определи относителната възраст на някои от районите на Марс.

Според учените новата игра предоставя една изключителна възможност на хората да се запознаят по-отблизо с изследователската дейност, както и със загадките на Червената планета. Тя също така дава възможност за намирането на много отговори, които засега компютрите не могат сами да открият.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия