Клеопатра и Монро в Археологическия музей

900 години след появата на венецианския карнавал за първи път в България  ще дефилират Ромео и Жулиета, Клеопатра и Мерилин Монро, Графинята и Черната кралица, Мелхиор и Балтазар, Двата шута и Чумавият доктор. Приказните герои ще минат по червен

2009-11-16 16:00:23
Клеопатра и Монро в Археологическия музей
900 години след появата на венецианския карнавал за първи път в България  ще дефилират Ромео и Жулиета, Клеопатра и Мерилин Монро, Графинята и Черната кралица, Мелхиор и Балтазар, Двата шута и Чумавият доктор. Приказните герои ще минат по червения килим в Археологическия музей в София на 20-ти ноември. Над 500 отбрани гости ще им  се наслаждават на първото у нас ревю на венециански костюми, наречено "Тайната зад маските", организирано от фирма "Парти хауз".
20 известни личности ще дефилират с  пищни костюми, изготвени от Миглена Живкова-Маги, дизайнерка на фирмата. Лицата им ще бъдат скрити зад екстравагантни  и загадъчни маски, изработени специално за случая в две от най-известните венециански работилници за този аксесоар - Ca Macana и Ca del Sol. Оттам  и Стенли Кубрик поръчва маските за Никол Кидман и Том Круз за култовия си филм "Широко затворени очи".
"Къщата на партитата" е сред водещите в България, които организират партита, тиймбилдинги, детски  рождени дни, сватби и шият или дават под наем карнавални костюми. Чаровните сътруднички украсяват всякакви места - заведения, открити сцени, площади.
Модерният българин вече в узрял за по-авангардни решения, когато трябва да организира нечий празник. Това е голяма крачка напред в сравнение с времето отпреди 5-6 години, признак за  европеизирането на житейските стилове в големия град. Аксесоарите довършват цялостната визия. Изработват се ръчно и задължително са съчетани с тоалета. Специално за венецианските одежди типични са жезлите и маските.
  Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия