Кризата удари и "Плейбой"

Списанието „Плейбой” може да бъде продадено в най-скоро време, както и свързаният с него медиен конгломерат съобщи вестник „Лон Анджелиес таймс”. Източник наясно с разискванията в „Плейбой” , твърди, че купувачес

2009-11-16 00:16:36
Кризата удари и
Списанието „Плейбой” може да бъде продадено в най-скоро време, както и свързаният с него медиен конгломерат съобщи вестник „Лон Анджелиес таймс”.
Източник наясно с разискванията в „Плейбой” , твърди, че купувачески интерес са проявили две страни.Очаква се бъдещите собственици да заплатят приблизително 300 милиона долара.
Кризити във финансово и медийно отношение, оказаха отрицателно влияние върху Плейбой ентърпрайсиз (Playboy Enterprises), компанията майка на списанието.
Приходите от рекламата чувствително са намалели както и самият тираж на списанието.Според източника един от потенциалните купувачи е компаният Айконикс (Iconix),, която притежава модни марки като Лондон фог (London Fog) и Джо Боксър (Joe Boxer).Вероятно Айконис възнамерява да превърне известното плейбойско зайче в модна емблема.
Крайното решение относно продажбата ще бъде взето от 83-годишния собственик- Хю Хефнър, който притежава 70 на 100 от акциите с право на глас.
Автор: Tsveti

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия