Половината от британците не знаят къде се намира сърцето им

Периодичното издание BMC Family Practice публикува резултатите от анкета, свързана с анатомичните знания на жителите на Великобритания. В проучването взели участие 722 британци – пациенти на три лондонски болници. На тях им били показани ри

2009-11-14 13:36:47
Половината от британците не знаят къде се намира сърцето им
Периодичното издание BMC Family Practice публикува резултатите от анкета, свързана с анатомичните знания на жителите на Великобритания.

В проучването взели участие 722 британци – пациенти на три лондонски болници. На тях им били показани рисунки на човешкото тяло, като само един орган си бил на мястото, а другите имали тотално грешно разположение. От анкетираните се искало да забележат грешките и да посочат правилните места на органите.

Оказало се обаче, че половината от участниците в проучването не само че не знаели къде се намират повечето им органи, но не били наясно дори и за разположението на сърцето им. Пациентите изумили организаторите на анкетата и с това, че нямали представа къде се намират дори органите, за чието лечение постъпвали в болницата.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия