Папа Бенедикт XVI сърфира в интернет

Папа Бенедикт XVI редовно сърфира из интернет пространството, разкри католическият архиепископ Клаудио Мария Чели. Това стана по време на четиридневната конференция по уеб-комуникации, която се проведе във Ватикана и чиято главна тема беше свърза

2009-11-14 13:35:12
Папа Бенедикт XVI сърфира в интернет
Папа Бенедикт XVI редовно сърфира из интернет пространството, разкри католическият архиепископ Клаудио Мария Чели.

Това стана по време на четиридневната конференция по уеб-комуникации, която се проведе във Ватикана и чиято главна тема беше свързана с опасностите, дебнещи в мрежата. На конференцията бяха поканени представители на Facebook, Google, Youtube и Wikipedia, както и известен швейцарски хакер и представител на департамента по киберпрестъпления на Интерпол.

На конференцията Кладудио Чели също така разкри, че папата няма собствен електронен адрес и не може да отговори на хилядите въпроси на вярващите, които го заливат под формата на имейли към електронната поща на Ватикана. Въпреки това обаче, той прекарвал доста време в интернет пространството, като го използвал главно да се информира за новостите по света.

За никого не е тайна, че Папският съвет по масови комуникации използва сайта за видеосподеляне YouTube, за да популяризира църквата.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия