Вижте отличниците на MTV за 2009 година

16-ото издание на MTV Europe Music Awards, което тази година се състоя в германската столица Берлин, по случай отбелязването на 20 годишнината от падането на Берлинската стена, за пореден път раздаде 13 отличия на най-добрите изпълнители за тази годи

2009-11-06 14:42:32
Вижте отличниците на MTV за 2009 година
16-ото издание на MTV Europe Music Awards, което тази година се състоя в германската столица Берлин, по случай отбелязването на 20 годишнината от падането на Берлинската стена, за пореден път раздаде 13 отличия на най-добрите изпълнители за тази година.

Поп певицата Бионсе триумфира на церемонията, грабвайки цели три награди – за „Най-добра изпълнителка”, „Най-добра песен” (“Halo”) и „Най-добро видео” (“Single Ladies (Put a Ring On It)"). С приз за „Най-добър изпълнител” за 2009 година пък беше отличен рапърът Еминем.

За най-добра група беше обявена германската банда „Tokio Hotel”, а за най-добър рок състав – „Green Day”. Призът за най-добра европейска група получиха турските рокаджии от “maNga”, а ирландската рок банда U2 получи отличие за „Най-добро живо изпълнение”.

С награда от престижната церемония не пропусна да си тръгне и ексцентричната американска певица Лейди ГаГа, която беше обявена за „Най-добър млад изпълнител”, както и Jay-Z, който беше отличен в категорията за „Най-добро градско изпълнение”.

Момчетата от рок-групата “Placebo” получиха наградата за „Най-добра алтернативна група”, а американците от “Linkin Park” грабнаха отличие в категорията за „Най-добро световно сценично изпълнение”.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия