Безплатно висше образование в Шотландия

Безплатно висше  образование в Шотландия е акцентът на 11-то международно изложение „СВЕТОВНО ОБРАЗОВАНИЕ“. 50 европейски  университета представят пред  кандидат-студенти възможностите  за обучение и финансиране&nbs

2009-11-04 19:46:36
Безплатно висше образование в Шотландия
Безплатно висше  образование в Шотландия е акцентът на 11-то международно изложение „СВЕТОВНО ОБРАЗОВАНИЕ“.

50 европейски  университета представят пред  кандидат-студенти възможностите  за обучение и финансиране  на следването в Шотландия,  Англия, Холандия и Дания в София  на 7 и 8 ноември, в хотел Хилтън и Варна на 10 ноември, в хотел Димят.

Безплатното висше  образование в Шотландия е  сред акцентите на есенното изложение  по проект „Световно образование“. Традиционно изложението открива  началото на кандидат-студентската кампания в чужбина като тази година за първи път изложение ще посети и Варна през ноември, за да може да улесни кандидатите от региона при подаването на документи и финален избор на университет.

Изложението е  насочено към ученици в последните двe години на гимназията и техните родители като им дава възможност в личен разговор с представителите на университетите да получат подробна информация за програмите и условия за обучение. За улеснение на родителите е предвидено на всяка маса да има и преводач, който да помага при разговорите.

Посетителите  ще получат информация за стипендии  и варианти за финансова помощ, както  и за заемите, отпускани от Британската  държавна агенция за студентско кредитиране Student Loans Company. Заемите се отпускат за студенти бакалавърска степен и само през миналата година над 2 млн. Бр. лири са получени от студенти от България за покриване на таксите за обучение.

В рамките на изложението за посетителите се провеждат  и безплатни семинари за писане на мотивационно писмо, което всеки кандидат-студент трябва да има при подаване на документи, както и семинари за избор на специалност и професионална ориентация.

За участие  в безплатните семинари кандидат-студентите могат да се регистрират предварително  на сайта на организаторите www.integral.bg

Регистрацията улеснява достъпа до кандидатстудентския  салон на изложението и срещите  с представителите на университетите. Тя позволява чрез специален софтуер  всеки да заяви избраните специалности и да получи списък с университетите и номера на масата, където да се информира. Онлайн регистрацията ще продължи до петък, а регистрираните и приети кандидати ще участват в конкурса за стипендия СВЕТОВНО ОБРАЗОВАНИЕ.

Регистрационни  форми ще могат да се попълват и  в дните на изложенията в Хилтън и Димят.

„СВЕТОВНО ОБРАЗОВАНИЕ“ е проект на ИНТЕГРАЛ Образователни програми. Той цели да запознае младите хора от България с възможностите за образование в чужбина.

„СВЕТОВНО ОБРАЗОВАНИЕ“ е най-големият форум на образователни  продукти, които се организира в  България. Партньори по проекта са над 200 университета от Европа и САЩ, които се представят лично пред българските кандидат-студенти в рамките на трите специализирани изложения. Всяка година по проекта информация за образование получават 6000 ученици и студенти, около 1000 от които откриват най-подходящата специалност и учебно заведение.
 

Оторизиран център за системата UCAS ще записва българи  за държавни британски университети по време на изложението

Миналата година компанията получи официалната оторизация, която ще й позволи да приема директно кандидатурите за държавните ВУЗ-ове на Острова. Новият център ще улесни българските кандидат-студенти при заплащането на задължителната UCAS такса от 17 бр. лири, което те ще правят директно в офисите на Интеграл, а не както досега чрез кредитни карти. Центърът ще осигури безплатна консултация на всички етапи от кандидатстването - от попълването на формуляра, проследяване на кандидатурата до информиране за резултата. От тези услуги ще могат да се възползват както кандидат-студенти, които вече имат регистрация в UCAS, така и тези, които още не са започнали процедура по кандидатстване.

За да може UCAS центърът да обслужи безплатно всички желаещи да получат елитно образование  на Острова, преди крайния срок - 15 януари, е препоръчително кандидат-студентите да посетят изложенията в София и Варна и да започнат процедурата възможно най-бързо. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия