Момчета, престане да плюете по терена

Британска здравна организация помоли официално футболистите да се откажат от грозния си навик да плюят по терена. Не само, защото е грозно, но и защото така по-лесно се разпространява вируса на свински грип. Плюенето не е само просташко, но и нездрав

2009-11-01 22:36:52
Момчета, престане да плюете по терена
Британска здравна организация помоли официално футболистите да се откажат от грозния си навик да плюят по терена. Не само, защото е грозно, но и защото така по-лесно се разпространява вируса на свински грип. Плюенето не е само просташко, но и нездравословно, особено ако наоколо има и други хора.

Футболистите никога не биха се изплюли в собствения си дом, защо тогава го правят на терена? Инфекциите все пак се предават по въздушно-капков път, а плюенето помага за разпространението на инфекции. Футболистите са идоли на доста хора и те лесно се влиаят от нещата, които правят и им показват.
Официалното предупреждение бе направено след като няколко футболни отбора се разболяха от коварния грип. Британските отбори от Висшата лига Болтън и Блекбърн и френският отбор Пари Сен Жермен са сред заразените.

Естествено самото плюене не е основен начин да се пренася заразата. Хората, които са болни от грипа трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО    да си седят вкъщи и да не подлагат околните на възможност от заразяване. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия