Един и същи мъж се явява в сънищата на хиляди

Всяка нощ в сънищата на хиляди хора се явява лицето на един точно определен мъж. Даже има листовка, която е разпространена в над 40 държави и подканва хората да кажат всичко, което са виждали насън за този човек, за да може да бъде идентифициран. Ист

2009-10-30 12:53:41
Един и същи мъж се явява в сънищата на хиляди
Всяка нощ в сънищата на хиляди хора се явява лицето на един точно определен мъж. Даже има листовка, която е разпространена в над 40 държави и подканва хората да кажат всичко, което са виждали насън за този човек, за да може да бъде идентифициран. Историята на странника от сънищата е описана в сайта thisman.org.

Гостът от сънищата за пръв път се появил в Ню Йорк в началото на 2006 година. Една жена рисува лицето му пред психолога си и му казва, че този мъж почти всяка нощ навестява сънищата й. Лекарят изпраща рисунката на други свой колеги от други държави и се оказва, че и техните пациенти са виждали и нарисували този мъж.

След няколко дни идва друг пациент, който случайно вижда рисунката на мъжа и обяснява на психоаналитика, че именно това е човекът от сънищата му. Оказва се, че тайнствения мъж обикаля сънищата на много хора. Във всеки сън обаче той действал различно - на едни давал съвети, други ги убивал, на трети казвал, че всичко вече е свършено. Това, което се знае за него е, че умее да лети, бразилец е и има шест пръста на дясната си ръка.

Има няколко обяснения за странните посещения на мъжа. Едно от тях е, че той е архетип, който е породен от колективното подсъзнателно. За други това е образът на самия Създател. Трети са на мнение, че това е истински мъж, който се е научил да посещава чуждите сънища.

Някои хора, които не са го сънували преди да чуят за него, са били толкова впечатлени от историята, че си внушили и започнали и те да го сънуват. А вие сънували ли сте го ? Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия