Руснаци – в търсене на розови делфини

Руска група, съставена от учени и любители на екстремните изживявания, ще се впусне в една екзотична експедиция по поречието на река Амазонка в периода между 29 декември 2009г. и 31 януари 2010г. Групата ще се заеме с изучаването на неизследван досег

2009-10-27 14:14:23
Руснаци – в търсене на розови делфини
Руска група, съставена от учени и любители на екстремните изживявания, ще се впусне в една екзотична експедиция по поречието на река Амазонка в периода между 29 декември 2009г. и 31 януари 2010г. Групата ще се заеме с изучаването на неизследван досега участък от реката. Маршрутът им ще мине през територията на три южноамерикански държави - Бразилия, Еквадор и Перу.
Експедицията има за цел и да изучи уникалната флора и фауна на този участък от реката, тъй като поречието на Амазонка се слави с богатство на разнообразни и редки видове. Един от тях е розовият делфин, който в момента е застрашен от изчезване, заради безпощадната дейност на бракониерите. За розовите делфини има много легенди – според една от тях по време на пълнолуние красивите морски бозайници се превръщали в пленителни мъже, които съблазнявали момичетата.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия