Дългите разговори по GSM-а вредят на спермата

Техниката в последно време е станала неразделна част от живота ни. Продължителните разговори по GSM-а са вредни за здравето. Оказа се, че те влиаят негативно и върху качеството на спермата. Мъжете, които говорят дневно повече от четири часа имат н

2009-10-25 10:30:09
Дългите разговори по GSM-а вредят на спермата
Техниката в последно време е станала неразделна част от живота ни. Продължителните разговори по GSM-а са вредни за здравето. Оказа се, че те влиаят негативно и върху качеството на спермата.

Мъжете, които говорят дневно повече от четири часа имат най-ниска концентрация на сперматозоиди - 50 милиона на милилитър. Не само, че са малко на брой, но се оказва, че са с отклонения или неподвижни. А това определено ги прави негодни за оплождане.

При мъжете, които отделят от 2 до 4 часа от деня си в разговори по мобилния телефон концентрацията на сперматозоиди е 69 милиона на милилитър. При тях аномалиите били умерени и нещата не седят толкова тревожно.

Както сами се досещате, мъжете, които употребяват GSM рядко имат най-качествена сперма, без никакви отклонения и аномалии. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия