В Япония ще има музей на комиксите манга

Университетът в Токио смята да направи библиотека за комиксите манга, като по този начин ще помогне за тяхното академично изучаване. В библиотеката ще се съхраняват 2 милиона комикса, видеоигри, рисунки за анимации и други неща, свързани с индустр

2009-10-25 10:21:39
В Япония ще има музей на комиксите манга
Университетът в Токио смята да направи библиотека за комиксите манга, като по този начин ще помогне за тяхното академично изучаване.

В библиотеката ще се съхраняват 2 милиона комикса, видеоигри, рисунки за анимации и други неща, свързани с индустрията. Манга - библиотеката ще бъде отворена  през 2015 година в университета Мейджи. Извън Япония комиксите манга хората ги свързват преди всичко с жанровете фентъзи и научна фантастика. Докато в Япония те са от класика до сапунена опера.

Характерният стил е заимстван от картинките, рисувани през 18 и 19 век. Те били изобразявани върху парчета дърво и били известни под името юкиое. На тези парчета месо били рисувани сцени от градския живот в Япония в хумористичен стил.

Предишното правителство в Япония смяташе да отдели 128 милиона щатски долара за музей на японските комикси и културата, свързана с тях. След като правителството загуби изборите през август, планът пропадна.
Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия