Забраниха прегръдките в училище

Училище в австалийския град Аделаида забрани на шестокласниците и седмокласниците да се прегръщат. Един толкова безобиден и нормален жест на приятелство и добри взаимоотношения е на път да стане глобален проблем. Преподавателите са на мнение, че т

2009-10-24 22:56:17
Забраниха прегръдките в училище
Училище в австалийския град Аделаида забрани на шестокласниците и седмокласниците да се прегръщат. Един толкова безобиден и нормален жест на приятелство и добри взаимоотношения е на път да стане глобален проблем.

Преподавателите са на мнение, че този жест на близост може да даде лош пример на учениците от по-долните класове. Родителите на учениците са против тази крайна мярка. Преди две години училището "Пърси Джулиън" забрани прегръдките, изтъквайки като мотив, че учителите и учениците закъсняват за час, защото отделят доста време за прегръдки.
Ръководството на училището каза, че е против прегръдките, понеже пред стаите се образуват опашки, които пречат на движението и често са повод за закъснения на учениците.

Надявам се в България да не забранят нещо такова, защото какво лошо има в това да изразяваш любовта си и приятелските си чувства към останалите? Нека пръгръдките победят насилието! Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия