Студените месеци за добро или лошо принуждават хората да се навличат, котките да мъркат около радиатора и листата да се сипят като дъжд по тротоарите.
В съответствие с красивите гледки, на които сме свидетели, редно е да се погрижим и за своя външен вид (и здраве) като подберем правилно дрехите си.
 
Есенно-зимните сезони са повод да скрием телата си, освен ако целта не е да се произведе впечатление и провокира болест (от късата поличка, голия кръст, дълбокото деколте и пр.), което за жертвите на пубертета е очаквана радост. Топлите ни дрехи закриват тялото пред другите, но комплексите на отделния човек, свързани с форми и размери остават и, нещо повече, развлечените и тъмни дрехи, зад които един неуверен човек се опитва да скрие себе си могат да му изиграят само кофти услуга.

Душевните и вътрешните разбирания на тийнейджъра често вървят в различна посока от тази на физическия облик, такъв-какъвто природата го е дала. Това не значи, че всеки, който е по-различен, трябва да се обезличи в името на това да изглежда "нормален" и да тушира вниманието към персоната си.
 
Ако летните жеги не позволяват кой-знае-какъв избор за себеизява в областта на обличането, а не събличането, то настоящето време е перфектно за едно начало (или продължение) на проява на собствения стил.
Обувки (!), панталон, пола, рокля, поло, яке, шлифер във всякакви цветове и нюанси, разбира се, подбрани с вкус и естетически усет, могат да променят облика на всеки. Важно е, когато пазаруваш дрехите си, да преценяваш какъв стил, цвят и излъчване търсиш пред себе си и в очите на другите, които не са безразлични към теб.

В зависимост от това колко желание бъде влагано, всяко по-пълно или крайно слабо момче или момиче може да тушира своето различие от средно-статистическия тийейджър като открие модела и подходящия нюанс цвят на облеклото си. Всеки може да изглежда добре! Не се притеснявай да пробваш нови и различни от досегашните си дрехи, новият стил може да ти донесе нови емоции, по-високо самочувствие, увереност и нови познанства! Дрехите нямат за цел да афишират на света твоите музикални предпочитания или сексуални нагласи, а да ти служат - лично на теб.
 
Разчупването във външния вид се постига с аксесоари - чанта, ръкавици, шапка, шал, дори връзките на обувките, бижутата, шнолите, значките и грима, при които най-ефектно е да се съчетават в контрастен на цялостното облекло цвят.
Разбира се, много важна част от външния вид е усетът за умереност, защото понякога е по-добре да бъдеш семпъл, отколкото натруфен като елхичка.
Автор: Александър Ненов