"Мис Клошарка 2009" стана 58-годишна бездомница

В Белгия се проведе конкурс за красота. Но този път не дефилираха стройни манекенки, а бездомници. С короната "Мис Клошарка 2009" се окичи 58-годишната Тереса Ван Бел. Наградата за първото място е предплатен едногодишен наем за апартамен

2009-10-16 13:03:46
В Белгия се проведе конкурс за красота. Но този път не дефилираха стройни манекенки, а бездомници. С короната "Мис Клошарка 2009" се окичи 58-годишната Тереса Ван Бел.

Наградата за първото място е предплатен едногодишен наем за апартамент, където клошарката ще бъде на сухо, топло и уютно местенце. Останалите участнички, които са нямали късмета (и красотата, разбира се) на Тереса се връщат отново на улицата, където ще мръзнат зимата.

Организаторите на състезанието подложили участничките на различни изпитания. Те дефилирали по дрипи и трябвало да умеят да се катерят като котки. Целта на организаторите била да привлекат вниманието на обществото към тези хора и проблема им, че нямат покрив над главите си.

Правозащитните организации обаче са на мнение, че организаторите са се подиграли с горките жени и ги третирали като животни. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия