Какви са шансовете да спечелим от Еврофутбол?

След като вече сте се запознали с шансовете да спечелите шестица от тотото и сте се отчаяли от  фактите (вероятността да се улучат всички шест числа в лотарията 6 от 49 е 1: 13 983 816),  се оглеждате за други перспективи за изкарване на бъ

2009-10-16 08:48:08
Какви са шансовете да спечелим от Еврофутбол?
След като вече сте се запознали с шансовете да спечелите шестица от тотото и сте се отчаяли от  фактите (вероятността да се улучат всички шест числа в лотарията 6 от 49 е 1: 13 983 816),  се оглеждате за други перспективи за изкарване на бързи и лесни пари без големи вложения.

Чували сте за спекулантите, които натрупват цели състояния на борсата за отрицателно време, но също така сте чували, че такива хора могат да изгубят парите си много бързо. Това как и защо да си купим акции ще обсъдим отделно, а сега ще се занимаем с един от другите източници на бърза и лесна печалба, а именно Еврофутбол.

Еврофутбол - 100% адреналин, но за жалост не и 100% печалба.  За да се включите в игрите на Еврофутбол трябва да направите своите предвиждания, да заплатите залога за тях и да получите квитанция за потвърждение на този залог от централизираната компютърна система. Ако предвижданията ви са верни, печалбите, които ще получите, ще се равняват на размера на залога, умножен по съответните коефициенти.

Как да направите предвижданията, за да имате по-големи шансове за успех? Да вземем за пример програмата за футбол. Имате различни варианти да предвидите края на една среща. Единият е да познаете дали отбор А ще победи отбор Б, дали ще завършат наравно или А ще загуби. Друг вариант е да познаете точния резултат - при това положение коефициентът е по-висок и можете да спечелите повече пари, но пък сам по себе си точният резултат е по-труден за познаване.

Възниква и въпросът как букмейкърите определят коефициентите. Отговорът е, че използват статистически данни за отделните футболисти и отбори, отчитат факта кой отбор е домакин, кои футболисти ще отсъстват в съответния мач (поради контузия например).

Еврофутбол освен това може да обяви за познати с коефициент 1 или да вземе друго решение за резултатите от състезания, които са с променено място на провеждане; със служебен резултат (обявен от съдията на състезанието); неиграни; отложени; прекъснати; започнали преди обявения от Еврофутбол краен срок за приемане на залози.

От Еврофутбол също така си запазват правото при "специални обстоятелства" за определен изход, резултат, състезание, предвиждане и/или предвиждания, приети за даден интервал от време, да определят, че са познати с коефициент 1, да ги анулират или да вземат друго решение за коефициентите, валидни при осъществяване на залозите. За "специални обстоятелства" се считат технически грешки, допуснати при публикуване на информацията в актуалната програмата, и други.

Искате да знаете точния шанс за печалба? Няма точен шанс. За разлика от тотото, при залозите в Еврофутбол шансът е променлив - той може да се изчисли математически в зависимост от това на колко мачове е заложено и как. Теоретично максималният шанс е 1:3, като се заложи на един мач (вероятността да се познае изходът от мача е 1:3, тъй като имаме три варианта - загуба, победа, равенство - и един изход). Ако обаче сме направили залози за 10 мача, печалба ще имаме само, ако познаем резултатите и от 10-те мача. Това ще рече, че теоретично вероятността за печалба в случая с 10 мача е (1/3)^10 или 1: 59 049, в случай с три мача пък е 1: 27 и т.н.

Реално погледнато обаче има много фактори, които влияят върху изхода на даден двубой - контузени футболисти, съдии, купени мачове. При всички случаи не се водете само от емоциите, които предизвиква у вас любимия ви отбор, а помислете трезво какви са шансовете за успех на всеки от двата отбора в дадена среща, като разгледате внимателно определените от букмейкърите коефициенти.

Още страхотни материали можете да четете в Обучение Investor.bg

Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия