Измислено е ново средство, което подхлъзва хлебарките

Британски учени разработиха покритие, което ще подхлъзва хлебарките и другите досадни буболечки. Така те няма да могат да се катерят и да влизат в домовете ни, както и да унищожават културите. Покритието с което е покрита новата разработка намаляв

2009-10-14 14:33:51
Измислено е ново средство, което подхлъзва хлебарките
Британски учени разработиха покритие, което ще подхлъзва хлебарките и другите досадни буболечки. Така те няма да могат да се катерят и да влизат в домовете ни, както и да унищожават културите.

Покритието с което е покрита новата разработка намалява значително сцеплението между насекомите и повърхностите. То е евтино, нетоксично и много трайно. Не е  вредно за нас, за околната среда, дори не е вредно и за самите хлебарки. Технологията вече е патентована и в момента се търсят спонсори, които да помагнат да се отървем от досадните пълзящи гадинки. Покритието наподобява химични полимери, които са подобни на тези в тефлона и найлона. Новата разработка може да се нанася навсякъде, където има хлебарки и други насекоми и по този начин ще се ограничи тяхното движение.

Три пъти ура за новата разработка! Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия