Семинар „Солидарната общност на София“ - 14 и 15 октoмври, НДК

Фондация “Заедно – общуване за подкрепа и развитие”, организира семинар “Солидарната общност на София”, който е част от проект “София – европейска столица: споделено пространство за всички нас”, финанси

2009-10-13 08:34:57
Семинар „Солидарната общност на София“ - 14 и 15 октoмври, НДК
Фондация “Заедно – общуване за подкрепа и развитие”, организира семинар “Солидарната общност на София”, който е част от проект “София – европейска столица: споделено пространство за всички нас”, финансиран от Столична община, Програма “Европейски проекти и развитие на гражданското общество”, 2009. Основен партньор в дейностите по проекта и солидарните експедиции на Витоша е Коалицията „За да остане природа в България.

Семинарът има за цел да се превърне в креативна среща на хората и организациите, чиито позитивни действия ежедневно превръщат София в една толерантна Европейска столица. Те работят в различни сектори и области на компетентност, с различни целеви групи и в различен мащаб, но имат една обща цел - позитивната промяна на общността, в която живеем. Ние ги наричаме „СОЛИДАРНАТА ОБЩНОСТ на София“ и вярваме, че вашата медия ще дойде и ще отрази това събитие.

ОЧАКВАНИ РЕЗУЛТАТИ от семинара на СОЛИДАРНАТА ОБЩНОСТ са изработката на арт-инсталация на Солидарната общност на София; План за устойчиво развитие на алтернативния солидарен туризъм като една от формите за позитивна социална интеграция и Витоша като уникално богатство на столицата ни; Препоръки към гражданите на София, Столична община, медиите и бизнесът, за конкретни и ефективни инструменти на гражданското ни общество, осигуряващи независимият, пълноценен и здравословен начин на живот на гражданите на София.

ВАЖНО: В рамките на семинара ще бъде представена нова за страната ни инициатива за позитивна социална интеграция на хората с физически увреждания, чрез методите на алтернативния солидарен туризъм, както и развитието на природен парк Витоша, като незаменим природен ресурс и достъпно място за среща и диалог между гражданите на столицата ни. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия