100-годишна баба счупи световен рекорд по хвърляне на гюле

По време на втория ден от Световните игри за ветерани, които тази година се провеждат в австралийския град Сидни, 100-годишната Рут Фрайт счупи световния рекорд в дисциплината хвърляне на гюле. С постижението си тя грабна и златния медал в надпревара

2009-10-12 14:27:39
100-годишна баба счупи световен рекорд по хвърляне на гюле
По време на втория ден от Световните игри за ветерани, които тази година се провеждат в австралийския град Сидни, 100-годишната Рут Фрайт счупи световния рекорд в дисциплината хвърляне на гюле. С постижението си тя грабна и златния медал в надпреварата. Възрастната жена успя да метне гюлето на рекордните 4,07м, с което изуми всички участници.
Бабата признава, че тренира усърдно по 5 дни в седмицата и редовно вдига тежести от 35 килограма. Тя признава, че не пуши цигари и не пие алкохол, но пък и не яде зеленчуци, защото не ги обича. Възрастната жена се надява повече пенсионери да последват примера й и да започнат да водят по-активен начин на живот, както и да спортуват редовно. Според нея редовните леки натоварвания са полезни за здравето и поддържането на добрия тонус.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия