Още един пострадал в тийнейджърско сбиване

16-годишен ученик от столичното 10 СОУ в жк „Младост” пострада при сбиване по-рано вчера. Той беше приет в „Пирогов” с прорезни рани по главата и разбит нос. Пострадалият е бил нападнат от 18-годишен ученик от 69 СОУ в „

2009-10-10 16:27:49
Още един пострадал в тийнейджърско сбиване
16-годишен ученик от столичното 10 СОУ в жк „Младост” пострада при сбиване по-рано вчера. Той беше приет в „Пирогов” с прорезни рани по главата и разбит нос. Пострадалият е бил нападнат от 18-годишен ученик от 69 СОУ в „Дружба”, като в основата на разправията е било момиче. Свадата се разиграла в близост до двора на училището и то пред погледите на други ученици, които наблюдавали случващото се безучастно. Някои от тях обаче повикали охраната на школото, която успяла да разтърве младежите, преди да се случи нещо фатално.
Директорката на столичното 69 СОУ е насрочила педагогически съвет във вторник, на който ще се реши какво ще е наказанието на побойника. Междувременно пострадалият ученик си е извадил медицинско и най-вероятно ще съди насилника си.
Това е вторият инцидент в рамките на няколко дни, в който ученици разрешават проблемите помежду си със сбиване. На 5 октомври Георги Чакъров - 16-годишен ученик от Варна, беше пребит до смърт от неговия съученик Тодор Панайотов.
По този повод танцувалното шоу на Нова телевизия „VIP Dance” днес организира акция срещу насилието в училище, която се провежда от 15:00ч. на езерото „Ариана”.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия