Европейско образование '09

Образованието в чужбина от години  вече не е мираж за българчетата. Все по-стари и престижни училища от западната част на Европа  желаят да обучават нашите деца. Не само ги приемат, ами ни идват и на крака, за да ги поканят да кандидатстват

2009-10-10 10:43:37
Европейско образование '09
Образованието в чужбина от години  вече не е мираж за българчетата. Все по-стари и престижни училища от западната част на Европа  желаят да обучават нашите деца. Не само ги приемат, ами ни идват и на крака, за да ги поканят да кандидатстват. Една от водещите консултантски агенции за образование и езиково обучение в чужбина е организатор на "Европейско образование 09". На него европейски университети и пансионатни училища ще се представят в София, в хотел "Хилтън, на 11 и 12 октомври и в Бургас, в хотел "България" на 14 октомври. За целта специално пристигат представители на Англия, Шотландия, Дания, Холандия и Швейцария. Те ще запознаят  децата и родителите  им със своите  учебни програми  и условия за прием.

Досега се смяташе, че образованието на Острова е финансово  непосилно за редовия българин, но на тазгодишното изложение за първи път  у нас  ще бъдат представени възможностите  за безплатно висше образование във водещи университети в Шотландия. Studi in Scotland - организация, която обединява 13 шотландски университета и свързани с тях държавни  институции, ще покаже условията  за прием и финансиране на бакалавърски и магистърски програми в Шотландия. Български студенти, които в момента учат във Великобритания , ще разкажат на бъдещите кандидат-студенти за своя опит и впечатления от водещите британски университети Бат, Единбург, Кардиф и Уорик.
Едно от най-търсените висши училища по хотелиерство в света , Hotel School The Hague, ще представи своя уникален модел на обучение. Възпитаници на училището, между които и българи, заемат мениджърски позиции в най-известните хотелски вериги. Презентацията е на 12 октомври. Същия ден ще бъдат представени безплатни  бакалавърски програми по маркетинг и международна търговия на датския Roskilde Business College.
Родителите, които търсят най-доброто средно образование за своите деца, могат да се срещнат на изложението с представители на елитни пансионатни училища от Англия и Швейцария.  Освен че ще бъдат показани учебните програми, на място ще се приемат документи за кандидатстване и ще се провеждат интервта.
За изложението пристигат представители на College du Leman, най-големият  частен международен колеж в Швейцария, който през 2010 година  ще празнува своята 50-годишнина.

Пансионното училище Caterham  School,  известно с високите си академични резултати, също ще гостува в България.  Негови възпитаници постигат най-високите оценки във Великобритания на изпитите А-Level  по биология.

Royal Russell School , чийто  патрон е кралица Елизабет II, редовно приема деца от България. В изложението участва и интернационалният колеж d"Overbroeck"s, известен със своята специална подготвителна програма за кандидатстване в Оксфорд.

За да направи подбор и да интервюира български ученици, пристига Академичният директор на Lancing  College. Създадено преди повече от 150 години, училището е излкючително влиятелно учебно заведение. Всяка година голяма част от възпитаниците му продължават образованието си в Оксфорд, Кеймбридж и други реномирани британски университети.  Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия