Моцарт намира превъплъщение в невръстно британче

10-годишно британче е смятано за съвременния Моцарт, съобщи Дейли телеграф. Шейн Томас, взима уроци по пиано само от 4 месеца, но темпото, с което напредва е впечатляващо бързо.Вече дори е способен да композира класическа музика наум.Преди 3 годи

2009-10-09 13:10:10
Моцарт намира превъплъщение в невръстно британче
10-годишно британче е смятано за съвременния Моцарт, съобщи Дейли телеграф.

Шейн Томас, взима уроци по пиано само от 4 месеца, но темпото, с което напредва е впечатляващо бързо.Вече дори е способен да композира класическа музика наум.Преди 3 години за пръв път имало досег с клавишния инструмент и още тогава почти веднага засвирил по слух.

Хлапето споделя, че е открило само дарбата си още на 4 годишна възраст, но никой не обърнал внимание на уменията му.Докато бил в училище можел едновременно да внимава в това, което учителката говори и същевременно да съчинява мелодии, които бързал да изсвири веднага щом се приберел.Мечтата му е, когато порасне да композира музика за пиано.Към момента Шейн няма изразени музикални предпочитания, твърди, че почти всичко му харесва, също така не изпитва никакво притеснение по време на своите изяви пред публика.
Повлиян от изключителния му талант преподавателят на Шейн, г-н Ричард Гофин-Лекар, го сравнява с детето чудо на 17-ти век – Волфган Амадеус Моцарт.
Автор: Tsveti

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия