„Панаир на младите” в София

Утре е началото на третото поредно издание на „Панаир на младите” в Младежкия театър „Николай Бинев” в София. Панаирът ще даде възможност на много млади хора да изявят таланта и творческите си възможности. В него участие ще вз

2009-10-08 16:43:11
„Панаир на младите” в София
Утре е началото на третото поредно издание на „Панаир на младите” в Младежкия театър „Николай Бинев” в София. Панаирът ще даде възможност на много млади хора да изявят таланта и творческите си възможности. В него участие ще вземат възпитаници на Нов български университет и на Националната академия за театрално и филмово изкуство, както и гости от театрите в Габрово, Враца и Стара Загора.
Още в първия ден на фестивала гостите от Драматичния театър „Рачо Стоянов” в Габрово ще изиграят “Методът G” в Камерната зала. След това Роберта и нейните ученици от Национално музикално училище „Любомир Пипков” ще изнесат едночасов концерт в Младежкия театър.
На следващия ден от 17:30ч. ще се проведат „Открити актьорски класове”, в които изявени български артисти ще се срещнат със студенти по актьорско майсторство и млади професионалисти. Там творците, натрупали професионален опит, ще имат възможността да споделят с младите си наследници любопитни случки, свързани с кариерата им, както и ще имат възможността да споделят това, което са научили от дългогодишния си опит на сцената. Малко по-късно същата вечер театрална група дипломанти от Бакалавърска програма „Театър”в НБУ ще представят постановката си „Малки царства”. Вечерта ще завърши с концерт на студенти и дипломанти от специалност „Поп и джаз изкуство” на Национална музикална академия „Панчо Владигеров”, по време на който младите таланти ще изпълнят откъси от световно известни мюзикъли, сред които "Chicago", "Cabaret", "Mamma mia" и др.
На 11 октомври на сцената на трюмът под Голяма зала и на Камерната зала ще бъдат изпълнени спектаклите „Тунелджии” и „Схватки”.
На 12 октомври в Камерната зала млади артисти от Драматичния театър „Гео Милев” в Стара Загора ще изиграят „Малък динамит”.
На следващия ден ученици от Национална академия за театрално и филмово изкуство ще излязат на сцената в Камерната зала, за да представят един по-различен прочит на „Тревога” от Чехов. Малко по-късно в Младежкия театър отново ще се проведат „Открити актьорски класове”.
На 14 октомври ще се проведе Дискусия за свободен театър, на която ще присъстват много и известни български артисти, спонсори, представители на министерството на културата и на българските медии. След това танцовата компания „Хетероподи” ще представи творби на млади български хореографи от Нов български университет.
Фестивалът ще завърши със спектаклите „Енигматични вариации” и „От Берлин до Холивуд”, които ще се проведат вечерта на 15 октомври.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия