Дойде времето на мъжките контрацептиви

Досега само жените приемаме контрацептиви, но идва времето, когато приятелите ни ще поемат тази отговорност. Това ще стане факт благодарение на Шотландски учени, които са създали хормонална инжекция, която понижава количеството сперма. Учените тър

2009-10-06 11:18:47
Дойде времето на мъжките контрацептиви
Досега само жените приемаме контрацептиви, но идва времето, когато приятелите ни ще поемат тази отговорност. Това ще стане факт благодарение на Шотландски учени, които са създали хормонална инжекция, която понижава количеството сперма.

Учените търсят доброволци, върху които да се тества новото мъжко контрацептивно средство. Инжекцията съдържа в себе си хормоните прогестерон и тестостерон и се поставя веднъж на два месеца в ... седалищните мускули.
Инжекцията е по-ефикасна от добре познатите ни презервативи и е сигурна толкова, колкото и женските противозачатъчни хапчета.

Ефектът от мъжкия контрацептив е напълно обратим и няма риск да останат мъжете без потомство. Учените са на мнение, че след като намерят доброволци и бъдат направени тестове няма да има сериозно странични ефекти.

Търсят се 400 двойки от 10 страни в Европа, Австралия, Азия и Южна Америка. Мъжете - доброволци трябва да са под 45-годишна възраст, а половинките им - под 37-годишна възраст.

До момента след няколко проучвания идеята за мъжка контрацепция се приема добре, на особена почит е сред жените. Повечето от жените, които приемат противозачатъчни са на мнение, че е време и мъжете да поемат тази отговорност. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия