Езикът на тялото - приложение за умници, за уморени, ядосани и влюбени

Това ще ви помогне да опознаете себе си, а защо не и другите?... УСМИВКАТА  - Ако докосвате устните си с малкото пръстче, докато се смеете, това означава, че имате собствена представа за "добрия тон" и етикет. Освен това ви хар

2009-10-05 08:45:42
Езикът на тялото -  приложение за умници, за уморени, ядосани и влюбени
Това ще ви помогне да опознаете себе си, а защо не и другите?...

УСМИВКАТА 

- Ако докосвате устните си с малкото пръстче, докато се смеете, това означава, че имате собствена представа за "добрия тон" и етикет. Освен това ви харесва да бъдете център на вниманието .

- Смеете се, прикривайки устата си с ръка. Вие сте донякъде стеснителни и нерешителни, не сте достатъчно уверени в себе си. Често се смущавате, предпочитате да

оставате  в сянка и да не се  саморазкривате.

- Смеейки се, отмаятате глава. Очевидно сте доверчиви и лековерни, но в същоато време и широко скроени. Понякога сте склонни към неочаквани реакции, които съгласувате само със собствените си чувства. Повече трябва да се осланяте на разума си.

- Смеейки се, докосвате лицето си с ръка. Настроени сте мечтателно и обичате да фантазирате. Това, разбира се, не е  лошо, но понякога бляновете ви са далече от действителността. Необходима ви е повече трезвост и реалистичен подход към жизнените проблеми.

- Когато се смеете, бърчите носа си. Това означава, че чувствата и възгледите ви бързо се променят. Вие сте емоционални и по всяка вероятност капризни. Лесно се поддавате на моментни настроения, което създава трудности както за вас, така и  за околните.

- Смеете се силно и с открито лице. Вие сте добросърдечен човек, свикнал да се приспособява  към обстановката и хората. Винаги конролирате чувствата и постъпките си, рядко оскърбявате другите.

- Смеете се, държейки се за брадичката. Това показва уравновесеност, увереност в собственото"аз", необикновен ум.  Вие сте действени и настойчиви, понякога може би повече, отколкото е необхдоимо. Рядко можете да огорчите или разстроите някого.

- Нямате точно определен маниер на смях или комбинирате няколко вида. Очевидно принадлежите към индивидуалистите. Във всичко и винаги се ръководите от собственото си мнение и съждения. Често  пренебрегвате възгледите на останалите хора, което на мнозина не се харесва. 

ИЗПРАВЕНИЯТ СТОЕЖ

- Отпускате се с цялата си тежест на единия крак, а с другия само се подпирате на тока на обувката. Значи, че сте непосредствени в общуването, обичате компаниите. В същото време сте излишно категорични и понякога се стараете да се наложите над другите. Но това поведение често е само витрина, за която се крие боязливост, нерешителност и неувереност в себе си.

- Кръстосвате краката, опирайки се с тежестта си на единия крак, а другия подпирате на палците. Това показва неувереността, която проявявате, когато ви се налага да се сблъсквате със сложни житейски ситуации. За вас е характерна предпазливостта, граничеща с подозрителност, а това затруднява отношенията ви и в семейството, и на работното място.

- Краката ви са на принципа "пръстите заедно, петите разделено". Тази поза е типична за инфантилните, прекалено първични хора. Най-често тя е характерна за юношеската възраст, но има и изключение от правилото.

- Поставяте краката си като военните - "петите доплрени, пръстите раздалечени. Това е позата на деловите хора, на реалистите, на онези, на които човек може да се довери. Вие сте решителни, в необходимия момент смело се възпротивявате, но понякога ставате прекалено  нетърпими и това може да усложни живота ви.

- Застанали сте като спортист/ка. Краката ви са на разстоянието  на раменете /възможно е единият да бъде напред, а другият назад/. Това говори, че сте уморени, овладели са ви равнодушието   и безразличието. 

ДРАСКАНИЦИТЕ

Две трети  от хората по време на телефонен разговор или друг разговор държат химикалка или молив и без цел на листа хартия пред тях изникват къщички, цветенца, буквички или шарки, на които не придават никакво значение. Тези случайни рисунки обаче са "предатели" и разкриват настроението и черти на характера. Ето няколко характерни "драсканици" и тяхното значение според психолозите.

- Лични подписи. Изобилието на вашите подписи,  машинално поставени върху листа по време на разговор или обмислянето на някакъв проблем, сигнализира, че прекалено сте зациклили върху собственото си "аз". Време е да се огледате наоколо.

- Спирали и овали. Тези рисунки показват, че мислите ви се въртят около един и същ  проблем /личен или професионален/, решението на който не можете да намерите. Колкото повече подобни драсканици има на листа, толкова по-сериозен  е проблемът, над който си блъскате главата.

- Мрежи и решетки. Ако щрихите ви са поривисти и с голям натиск, това  означава: "чувствам се разстроен/а, притиснат/а в ъгъла". Всяка силна енергична линия показва желанието за атака, за която не ви стига смелост.

- Къщички и кутийки. Симетричните фигурки демонстрират любовта ви към реда, склоннността към планиране и пресмятане.

- Цветенца, слънчица, облачета. Те са сигурни белези, че сте доволни от това как преминава разговорът. Най-вероятно, слушайки събеседника си, мечтаете  и фантазирате за нещо приятно. Подобни рисунки показват оптимисточното  ви настроение и доброто разположение на духа.

- Шахматни рисунки. Тези драсканици показват, че в момента не сте готови на компромис, настроени сте до известна степен агресивно и не се каните на заглаждате възникващия /или вече възникнал/ конфликт.

- Кръгове и кръгчета. Окръжностите, свързани една с друга или вписани една в друга, говорят за стремеж към присъединяване и съучастие. Не ви достигат  приятелско съчувствие и внимание. 

НАЧИН НА СПАНЕ

- Простряна поза - по корем, с ръце, отметнати над главата и изпънати, леко разкрачени крака. Спящият в тази поза е стриктен, стреми се да доминира. Изпитва силно желание да регулира живота си, не обича неочакваните неща, грижи се  за детайлите.

- Поза "на гръб".  Характерна е за силната, уверена в себе си личност. Спящият така прекрасно се чувства и насън, и наяве, живее по принципа  "тук и сега", без да се затваря в миналото и не се тревожи за бъдещето.

- Поза "зародиш". Говори за аналогично отношение към живота. Спящият така е инфантилен, страхува се от отговорностите, стреми се да се скрие от трудностите и несгодите, зависим е от чуждото мнение.

- Поза "полузародиш". Спящият е реалист, уравновесен и сигурен, умее да се приспособява към жизнените ситуации без излишно напрежение. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия