Слушането на рап в колата увеличава шанса за ПТП

Оказа се, че при шофиране дори слушането на музика може да има негативно влияние. Шофьорите, които предпочитат да слушат певци като Дизи Раскал, Джей Зи, Еминем и т.н по-често участват в пътно транспортни произшествия. Рап и R`n`B музиката имат ло

2009-09-28 14:16:13
Слушането на рап в колата увеличава шанса за ПТП
Оказа се, че при шофиране дори слушането на музика може да има негативно влияние. Шофьорите, които предпочитат да слушат певци като Дизи Раскал, Джей Зи, Еминем и т.н по-често участват в пътно транспортни произшествия.

Рап и R`n`B музиката имат лошо влияние върху поведението на шофьорите и ги прави по-агресивни на пътя. А това води до нервно шофиране, резки движения и опасен начин на каране.

Едва 6% от хората, които слушат в колите си рап твърдят, че тази музика не ги изнервя, а ги отпуска. Най-добре е, когато шофираме да слушаме класическа музика, защото тя действа най-благоприятно на нервната система.

2% от шофьорите се изнервят, когато слушат поп музика, денс музиката и класическия рок дразни цели 6%.
2/3 от шофьорите, които преди време били участвали в едно изследване, са на мнение, че музиката наистина влияе върху човешкото състояние и настроение и може да увеличи катастрофите на пътя и гневните изблици. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия