Сватбата - весела и достъпна

Не вярвайте, когато младоженците казват, че не придават значение на ритуалите. В по-малка  или по-голяма степен всички те се стремят да ги спазват.  Твърде големият разкош не е на мода. Плащайте за качествени неща на разумни цени. Криза е..

2009-09-25 09:01:31
Сватбата - весела и достъпна
Не вярвайте, когато младоженците казват, че не придават значение на ритуалите. В по-малка  или по-голяма степен всички те се стремят да ги спазват.  Твърде големият разкош не е на мода. Плащайте за качествени неща на разумни цени. Криза е...

Ето някои съвети. Да започнем с :

Цветята

Можете сама да аранжирате букета си или да помолите ваша приятелка да направи това. Не е чак толкова трудно. Просто няколко дни преди тържеството изпробвайте разни варианти. Ако не се получи, обърнете се към флорист. Но в професионална фирма няма да ви вземат по-малко от 100 лева. 
Говорейки с професионалисти, съвсем не е задължително да споменавате, че става дума  за сватбен букет - той струва значително по-скъпо от обикновените. Избирайте цветя, характерни за сезона. Бъдете сигурна, че добрият майстор може да сътвори истински шедьовър дори от обикновени маргаритки.

Транспортът

Не поръчвайте скъпи коли лимузини - твърде солено е. За сватбения си кортеж използвайте автомобилите на приятели. Можете заедно с тях да украсите колите или, ако те пожелаят, изцяло да им се доверите.
Не прекалявайте с украсата - достатъчни са  няколко стръка цветя, балони  и разноцветни ленти - подходящо аранжирани , разбира се.

Дрехите

Най-добрият вариант е да си купите свежа артистична рокля, хубав делови костюм за младоженеца и обувки, които ще можете да носите и след това.
За младите жени, мечтаещи да се омъжат  в класически тоалет, най-разумно е да си купят готова рокля или да вземат такава под наем.
За предпочитане е  да купите аксесоарите чрез Интернет, а не от сватбените салони, където надценката е значително по-голяма.
Спокойно можете да минете и без специален воал, ако украсите косата си с цветя.

Поканите

Проучете предварително цените на фирмите, които предлагат подобни услуги. За да не плащате твърде много, сами подгответе проекта за оформлението на поканите. В това отношение приятелите също могат да ви бъдат от полза - ако някой от тях се занимава с полиграфия, бихте могли да му предложите да ви направи тази услуга вместо подарък.
Канете само хора, които вие и половинката ви наистина искате да видите в паметния ден. Освен настроението ви, от това зависят и много от разходите за тържеството. Поне седмица преди сватбата се обадете на всички поканени, за да получите потвърждение дали действително ще дойдат. Чак тогава уточнявайте окончателно порциите в ресторанта.

Музиката

Развлекателната програма в ресторанта може да включва водещ, оркестър  с певец, танцьори, фокусници... Вариантите наистина са много ! Цените обаче са впечатляващи. Най-евтино ще ви излезе да наемете диджей, който да играе и ролята на водещ  - няма да ви вземе повече, ако сами определите каква музика предпочитате и дори да определите кое парче след кое ще следва. Дайте му шанс и да импровизира - според настроенията и желанията на гостите. Но се подгответе да приготвите не по-малко от 240 лв. за удоволствието...

Ресторантът

Практически във всеки ресторант са склонни пиенето /или поне част от него/ да се внесе от клиентите. Поставете този въпрос и се възползвайте. Но преди това проучете внимателно откъде е най-изгодно да закупите  нужните количества.
Когато съставяте менюто, непременно поставете въпроса за евентуалните надценки за обслужването . Не са малко ресторантите, където чак накрая може да ви "сервират" тлъста сметка , за това че са се отнесли любезно с вас и гостите ви... Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия