Промени в Градския транспорт след известно време

Ексеперти са изработили специален план свързан с промяна на маршрута на автобусите, дублиращ се с този на метрото.Предвидено е дори закриването на определени линии с цел избегване на бъдещи финансови затруднения. Ако автобусите продължат да се движ

2009-09-19 19:56:04
Промени в Градския транспорт след известно време
Ексеперти са изработили специален план свързан с промяна на маршрута на автобусите, дублиращ се с този на метрото.Предвидено е дори закриването на определени линии с цел избегване на бъдещи финансови затруднения.
Ако автобусите продължат да се движат, съобразно лятното разписание, това ще спести на държавата близо 8 млн лева, съгласно изчисленията на Центъра за градска мобилност.

По непотвърдени данни предстои обединяване на автобусите с номер 94 и 76, а също така промяна в маршрута по линиите на автобусите 88, 111, 305, 306 и 280.Има и предложение автобусите 94 и 280 да не возят до Ректората на Алма матер, а за тази цел да бъдат използвани услугите на градското метро.Линия 313 по всяка вероятност ще бъде закрита.

"Все още нищо не е решено окончателно. Това е само един план за оптимизация, който може и да не влезе в сила",е изявлението Николай Костов един от предцедателите на Центъра за градска мобилност, пред вестник Монитор. Пред съветници той обяснил, че дружеството е усвоило само 85 от 100 млн. лв, които общината е била предвидила за покриване на разходите около картите ползващи намаление.

Съветниците решиха да поискат разрешение от Европейската комисия, останалите 15 млн, градският транспорт да получи под формата на субсидии.Очаква се и подкрепата на еврокомисаря Меглена Кунева при придвиждането на искането до седалището на ЕС в Брюксел.

Общинарите за сега отложиха редуцирането броя на транспортните средства и закриването на линии.
Още обаче не е ясно кога ще влезне в сила зимното разписание.
Автор: Tsveti

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия