Харуки Мураками - Танцувай, танцувай, танцувай

Новото предложение  на съвременния японски автор Харуки Мураками, което излиза от каталога на издателство "Колибри" е романът "Танцувай, танцувай, танцувай". Книгата е  продължение на "Преследване на дива овца"

2009-09-15 14:34:43
Харуки Мураками - Танцувай, танцувай, танцувай
Новото предложение  на съвременния японски автор Харуки Мураками, което излиза от каталога на издателство "Колибри" е романът "Танцувай, танцувай, танцувай". Книгата е  продължение на "Преследване на дива овца".

34-годишният объркан писател на свободна практита все така търси и все така продълважа да не намира щастието, което не намираше и в предишната книга на Мураками. Разведен, разочарован от предишните си любивници, той се озовава в хотел, откъдето преди време внезапно е изчезнала една от жените, които е обичал. Сънищата, в които му с явява тя, го отвеждат до две загадки - едната метафизична /как да преживеем непреживяемото/, а другата напълно реала /убийство на момиче/.

Героите  на Мураками и образите, които създава, атмосферата ,в която се потапя, стилът - това са нещата, заради които си струва да се прочете книгата "Танцувай, танцувай, танцувай". Романът е изпълнен освен с напълно реалните пресонажи на Мураками, страхотни природни описания и инстругувщ сюжет, така и с куп невероятни езикови структури и метафори, които просто те разкъсжат като ги прочетеш. Диалозите са толкова естествени, че човек  се чувства като воайор, който се е свил  някъде сред героите и подслушва...

Харуки Мураками е признат от световната литературна критика за един от най-добрите съвременни японски автори. Творчеството му е изпълнено с поезия, което обяснява  факта, че всяка от книгите му се продава в повече от 2 000 000 екземпляра. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия