Есенна рок треска

Слънчевите дни си отидоха заедно с безкрайните плажни партита и свежи коктейли. Лошото време е идеално за музикални планове на закрито.  Българските промоутъри няма да ни оставят да скучаем чак до Коледа. Меломанската фиеста започва още от с

2009-09-14 09:08:08
Есенна рок треска
Слънчевите дни си отидоха заедно с безкрайните плажни партита и свежи коктейли. Лошото време е идеално за музикални планове на закрито.  Българските промоутъри няма да ни оставят да скучаем чак до Коледа.

Меломанската фиеста започва още от септември, месецът, в който всички се връщат от морето и  клубовете отново отварят врати.
Ще подгреем с "Бони М", които май вече окончателно се заселиха в България. Мейзи и компания ще спретнат отново малко турне из страната, като започнат от 23-ти септември в Стара Загора, а ден по-късно са в Пловдив, в Античнчния театър.

Ритъмът ще се втвърди на 25 септември, когато легендата на Iron Maiden Пол ди Ано ще се развихри в пълна сила в скромния столичен  клуб "Блу бокс". За да навлезем напълно в ритъм, ще вземем и не един и два урока по танци от професионалистите  от балет Тодес" и легендарната  им хореографка, любимка на Путин - Алла Духова. Балетът ще ни покаже сложните си изпълнения на 28 септември в Зала 1 на НДК и на 29-ти - в Двореца на  културата и  спорта в морската столица Варна.

Със здрава жица започва зимата от супергрупата Mr. Big.  Виртуозният китарист Пол Гилбърг и компания ще бъдат тук за осмото издание  на фестивла "Арена Музика" и ще забият на 1 октомври в зала Универсиада.

Истинска рок експлозия и един от най-дългоочакваните концерти на годината обаче ще се взриви на стадион "Академик"  на 21 октомври.  И кой друг освен ZZ TOP  могат да  те накарат да ти настръхне брадата от кеф? Тексаските ексцентрици ще забият за първи път у нас и обещават да запишат името си в българската концертна история.

Месец октомври ще приключи лирично с френската звезда от български произход Силви Вартан на 28-ми в Зала 1 на НДК, а ден по-късно на същото място ежегодния си концерт ще изнесе Георги Христов.

Ноември се очертава като месец на  нетрадиционната музика. Децата на уличната румба, както много често са наричани Ojos de Brujo  ще разбият порядъчното разбиране за испанската  музика на 11 ноември, когато пристигат за първия си концерт у нас в зала 1 на НДК. Групата ще запознае  българските естети с новото поколение  фламенко - традиционни фламенко китари  с парещи латино перкусии и много кубински ритъм.
Едни от най-големите госпъл гласове пък ще огласят НДК само ден по-късно, когато пристигат "Харлем Госпъл Хоп" , за да изнесат своя "Концерт на надеждата", в памет на Краля на попа Майкъл Джексън. Именно това е хорът, в който Джако  е пял като дете, и формацията, която лично настоящият президент на Америка Барак Обама избира да подкрепи предизборната му кампания. Хорът няма да се задоволи само с концерта в столицата, а ще посети още три български града : 10 ноември - Варна, 11 ноември - Бургас, 13 ноември - Пловдив.

Но няма как да мине месец без рок концерт. Ноември е времето на култовите W.A.S.P. Блеки Лоулес и свитата му пристигат за четвърти път в България и втори - в София, за да представят пред най-верните си фенове - българската публаика, новия си албум Вabylon.
Все още е средата на септември, а месеците до края на годината  са почти запълнени от концерти. Най-вероятно обаче нито "Жокер Медиа", нито "София Мюзик Ентърпрайсис", нито "Болкан Ентъртейнмънт", нито по-малките им колети са скръстили ръце в очакване на преговори за идното лято, а работят усилено  и ни готвят много изненади.  Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия