Българска крава изминава 30 км, за да се върне у дома

Кравата от село Лисец изминала 30 км, за да се върне при стопанката си. Добичето било продадено преди година и половина в село Катунец. Собственичката му била изненадана, когато една сутрин го видяла пред портата си как кротко си пасе. Нейната любима

2009-09-13 11:09:49
Българска крава изминава 30 км, за да се върне у дома
Кравата от село Лисец изминала 30 км, за да се върне при стопанката си. Добичето било продадено преди година и половина в село Катунец. Собственичката му била изненадана, когато една сутрин го видяла пред портата си как кротко си пасе. Нейната любима крава, която я гледала близо 10 години, си седяла пред вратата и чакала стопанката си.

Щом Иванка пуснала добичето в двора си, то се насочила право към обора, все едно никога не го е напускала. Всеки е чувал, че куче или котка може да се върне след известно време при стопаните си, но крава ... Иванка решила да постъпи честно и се обадила на новите стопани на кравата Поля. Хората я търсили два дни по баирите, но така и не я намерили.

Предполага се, че когато Поля е отишла на паша се е сетила за стопанката си и посоката на селото, където е живяла преди (което е нещо удивително), отделила се е от стадото и е тръгнала към село Лисец. На добичето му е отнело два дена и спане в гората, за да стигне до вкъщи.

За съжаление Иванка върнала кравата на новите и собственици и със сълзи на очите споделя, че и е било много тежко и кравата я е гледала тъжно от камиона като човек. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия