За жената целувката означава много повече, отколкото за мъжа. Тя не само е с по-висока стойност за нея, но и гледа на нея по друг начин.

За голяма част от жените целувката е "жест на желание за близост с потенциалния партньор и интимност, която ще им позволи по-добре да преценят евентуалната перспектива за връзка с него".

Мъжете приемат целувката по друг начин. За тях тя няма чак такова важно значение, по-скоро е начален етап към подготовката за секс.

Жените държат много на целувката не само преди секс, но и по време на връзката, докато за мъжете тя не е важна нито преди секс, нито по време на връзката. Въпреки тези предпочитания, за мъжете е по-важно целувката да бъде страстна, жените искат просто да бъдат целувани, но нямат претенции по какъв начин.

Жените винаги са били по-отговорни и винаги мислят за последствията от всяко едно нещо. Затова на тях им е нужно повече време, за да определят един мъж и дали връзката с него ще бъде надеждна. Докато мъжете винаги са готови за секс и не им трябва време за размисъл.
Автор: Ралица Солакова