"Sprite Graffiti Fest 2009" в неделя

На 13 септември (в неделя) около Паметника пред НДК за седми пореден път ще се проведе националният "Sprite Graffiti Fest 2009". Във финала на “Graffiti battle 2009” ще вземат участие 15 индивидуални райтъри или крюта от Българи

2009-09-09 16:42:02
На 13 септември (в неделя) около Паметника пред НДК за седми пореден път ще се проведе националният "Sprite Graffiti Fest 2009". Във финала на “Graffiti battle 2009” ще вземат участие 15 индивидуални райтъри или крюта от България, които бяха подбрани чрез специален конкурс.

Тази година форматът на състезанието ще бъде променен. То ще се проведе в два етапа. Първият ще представлява рисуване на скица по зададена дума в рамките на един час. Всеки екип ще трябва да излъчи свой райтър, който да го представлява и да изрисува скицата. Във втория етап графити-художниците ще трябва да изрисуват графит върху вертикална стена (12 кв. м), на базата на предварително одобрена скица.
Победителят в конкурса ще получи специалната награда на Sprite. Награди ще има и за второ и трето място, а всички участници в конкурса ще получат грамота.

Официалното откриване на “Sprite Graffiti Fest 2009” ще е в 16:00ч. Музикалното озвучение ще е поверено на групите DiS и МЛЪК!, както и на DJ сетове. В рамките на събитието е предвидено да се проведе и състезание по брейк, в което ще се вземат участие 16 двойки изпълнители.

Специален гост на “Sprite Graffiti Fest 2009” тази година ще бъде министърът на образованието, младежта и науката Йорданка Фандъкова, която ще рисува, заедно с графити-художниците. Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия