Как да вземем студентски кредит?

Почти есен е. Задава се новата учебна година за студентите. Обучението изправя бъдещите висшисти и родителите им пред сериозни разходи. Но дори и за семействата с по-ниски доходи има решение на проблема. Най-малко пет банки у нас предлагат студентск

2009-09-08 10:26:53
Как да вземем студентски кредит?
Почти есен е. Задава се новата учебна година за студентите. Обучението изправя бъдещите висшисти и родителите им пред сериозни разходи. Но дори и за семействата с по-ниски доходи има решение на проблема.
Най-малко пет банки у нас предлагат студентски заеми  Банка ДСК, SG  Експресбанк, ЦКБ, Уникредит  Булбанк.  Предимството е, че заемите  се теглят в началото на обучението, а започват да се изплащат ефективно след завършването.

Икономическата криза направи банките много предпзаливи  при отпускането на потребителски  кредити. Но това не важи за студентските заеми.

Основно изискване към кандидатстващите за финансирането е да представят удостоверение от университета, в който учат. Бъдещите висшисти могат да договорят с банката как да получат парите: цялата сума да им бъде изплатена  еднократно или да е преведе на траншове преди всеки семестър. Не е задължително кандидатстващият да е  първи курс. Заем може да се вземе и на по-късен етап от обучението . Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия