Изгодното пазаруване на един тийнейджър

Днес животът на младите е значително улеснен и трябва да се възползваме от офертите, докато влизаме в това число (на "младите").   Да разгледаме първо специалните отстъпки. -Градският транспорт предлага значително намаление за учени

2009-09-04 09:09:41
Изгодното пазаруване на един тийнейджър
Днес животът на младите е значително улеснен и трябва да се възползваме от офертите, докато влизаме в това число (на "младите").
 
Да разгледаме първо специалните отстъпки.
-Градският транспорт предлага значително намаление за ученици и студенти, с което се икономисват пари от билетчета двойно или дори тройно (зависи колко пътувате).
-При извънградско пътуване с БДЖ картите с двойна отстъпка добавят точно половината от цената на билета директно в джоба ви. Усилието е да се направи тази карта с няколко решаващи подписа от учебното заведение.
 
Новата и все по-разпространена карта е т.нар. "младежка карта", която дава отстъпки във всеки втори магазин, при пътуване извън София и България, билети за музеи, за медицински услуги, в заведения и дори в образованието, като всичко е описано в сайта на организацията, която се занимава с тези карти.
 
Сега, преди началото на новата учебна година и настъпването на есента, имаме навика да "презареждаме".
Относно гардероба - мястото са Outlet-ите. Там дрехите са хем качествени и маркови, хем на по-достъпна цена.
 
За набавянето на учебници има борси за употребявани такива, където може също да продадете или замените старите с нови. Тетрадките, които за съжаление не можем да купим вече изписани, се продават на едро в по-големите супер- и хипермаркети.
 
С помощта на тези няколко идеи можем да стесним собствените или разходите на родителите си.
 
Винаги има вариант лице над 16г., ( а впрочием и под), да си намери работа, с която да помогне реално не на родителите си, а на себе си и ако цяло лято сте се наслаждавали на спане до късно и безделие, не забравяйте, че и през учебната година може да се започне работа с подходящ график, който да не смущава учебния процес и да не ви натоварва крайно! Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия