10 дни под вода - гледайте на живо!

Водолазът Джем Карабай иска да постави нов световен рекорд. Той смята да влезе в книгата на Гинес, като живее в сладка вода 10 дена. Той вече е под водата. Авантюрата му започнала на 30ти август. Аквариумът, който е с размери 5х3х3, се намира в мо

2009-09-03 08:40:56
10 дни под вода - гледайте на живо!
Водолазът Джем Карабай иска да постави нов световен рекорд. Той смята да влезе в книгата на Гинес, като живее в сладка вода 10 дена.

Той вече е под водата. Авантюрата му започнала на 30ти август. Аквариумът, който е с размери 5х3х3, се намира в мол-а "Бейликдюзю мигрос" в Истанбул. Той се гмурнал точно в 19:30 часа.

На девети септември, ако всичко върви по план, той трябва да изплува отново в 19:30 часа и да получи от представител на Гинес своята титла.

Такъв рекорд е имало и преди, но е 5 дни. Поставил го е американецът Джери Хол. Идеята на турския водолаз е не само да постави нов световен рекорд, а и да покаже на хората, че човек може да извършва физиологичните си нужди под водата, а и да им напомни колко важни са за нас моретата и океаните.

Може да наблюдавате опита на смелчагата в интернет сайта CemKarabay.com, където се предава директно онлайн. Ще видите как Джем спи, пие и яде под водата. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия