Сауната е полезна и премахва стреса

Сауната ни е позната отдавна. Във всички СПА процедури може да я намерите като услуга и да се възползвате от полезните и свойства. Смята се, че хората, които посещават сауна поне веднъж седмично много по-лесно приемат смяната на сезоните, от тези,

2009-09-02 08:37:18
Сауната е полезна и премахва стреса
Сауната ни е позната отдавна. Във всички СПА процедури може да я намерите като услуга и да се възползвате от полезните и свойства.

Смята се, че хората, които посещават сауна поне веднъж седмично много по-лесно приемат смяната на сезоните, от тези, които не са фенове на топлото изкушение. Сауната се равнява на една фитнес тренировка за сърцето. Задължително е преди да влезнете вътре да махнете всичко метално, бижутата си и да се насладите на невероятния ефект.

Хубаво е поне час преди влизането в сауната да не се яли или пили кафе, или алкохол. Защото така шансът да получите световъртеж е огромен.

Влизайте в сауната сухи и ако сте физически здрави. Не е препоръчителна за хора със сърдечно - съдови проблеми или гинекологични заболявания. Хората с разширени вени също трябва да се откажат от нея.

Ако за пръв път отивате на сауна, след като минат десетината минутки, илезте, охладете се със студена вода и ако искате влезте отново. Но повече от три влизания, без значение дали ходите на сауна от скоро или не, не са препоръчителни.

Най- популярната в момента сауна в Европа е парната. При нея ефектът е максимален, температурата е около 45 градуса и влажността е 100%.

Калориите, които човек изгаря за половин час в сауната са повече, отколкото ще изгори за същото време, ако тича в парка.

След като приключите с използването на сауната трябва да пиете много вода, защотовътре сте се дехидратирали. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия