Най-дразнещите неща у съучениците

Училището е нашият втори дом. Там прекарваме почти половината от деня си. Там са както приятелите ни, така и хора, които ни дразнят с поведението си. Ето няколко дребни, но много дразнещи навици : 1. Рядката или никаква употреба на дезедорант - въ

2009-08-25 14:51:26
Най-дразнещите неща у съучениците
Училището е нашият втори дом. Там прекарваме почти половината от деня си. Там са както приятелите ни, така и хора, които ни дразнят с поведението си. Ето няколко дребни, но много дразнещи навици :

1. Рядката или никаква употреба на дезедорант - въпреки, че дезедорантът е изобратен преди близо 55 години, някои хора още не могат да разберат, че ТРЯБВА да го ползват. В училище винаги се намира някой, който счита употребата на "това нещо" излишна. Ако самите те не усещат миризмата си, то околните определено я надушват. А няма нищо по-гадно от нечистоплътен човек, който седи близо до вас и трябва да го търпите до края на учебния ден. А и на учебната година, ако не ви дават да се преместите на друг чин.

2. Прекалената употреба на парфюм и то предимно на сладникави аромати - айде сега от едната, та на другата крайност. Докато някои не ползват такъв вид козметични средства, то други пък прекаляват с тях. Няма значение дали парфюмът е марков, дали е хитов, дали всички известни личности го ползват, ако момичето/момчето се е напарфюмирало с него от главата до петите, ефектът на парфюма от положителен веднага става отрицателен. А хич не е приятно да седиш и да дишаш тежката и натрапчива миризма на парфюм. Също така е доказано, че силните миризми влиаят негативно на възможността ви да се съсредоточите върху това, което ви преподават.

3. Миризмата на чипсове, снаксове, зрънчо и т.н - така или иначе вече споменахме миризмите, нека кажем и за тези от храните. Сами знаете как миришат повечето снаксове или чипсове, особено някои видове зрънчо, вкусни са, но препоръчвам употребата им да не е в затворени пространства. А и да ти хрупат и мляскат на главата надали е от любимите ви неща.

4. Клатенето на чина, тропането с крак, подсмърчането - това са все неща, които ви разсейват и изнервят. Това, че съседчето ви по чин се съсредоточава по-добре, когато си барабани с пръсти по чина или си тактува с крак, не значи, че така и вас ви стимулира. Други пък не уважават носните кърпички и в сезона на гриповете и настинките, подсмърчат, та се късат. А това мен ме изнервя наистина много ...

5. Навлизане във вашата половинка от чина - всякая жаба да си знае гьола. Защо има хора, които си мислят, че могат да ви навлизат в личното пространство и да се разпростират все едно са си у дома. Все пак не е приятно по време на контролно да се бутате в ъгъла на чина си и едвам, едвам да напишете нещо, понеже ви е мното неудобно, защото съседът ви си е сложил част от нещата на вашата част от чина, без да се съобразява с вас.

6. Звъненето на GSM-и по време на час - за съжаление в днешно време ученолюбимите ученици са малко, но ги има. Кофти е по време на час или по време на контролно да се почне масово звънене на GSM-и и масовото им вдигане (освен ако учителката не е строга и не забранява да се говори в час). Щом на някого му е зор да си комуникира по време на час с приятели, просто да сложи мобилния си на вибрация, не е толкова сложно да се сети човек. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия